Kiekko-Espoo ja Sporttroops

Jos olet jo tutustunut sivustomme muihin osiin, olet jo ehkä törmännyt etusivuumme sekä yrityksemme esittelyyn. Sporttroops pyrkii tuomaan liikunnan helposti ja mukavasti osaksi yksityishenkilöiden sekä yritysten toimintaa. Sporttroopsin toiminta on hyvin laajaa ja kattaa monet eri urheilulajit sekä personal trainer -palvelut. Tässä ei ole kuitenkaan kaikki, vaan töitä tehdään yhdessä myös jääkiekon saralla, Kiekko-Espoon kanssa. Yhteistyö näkyy sponsoritoiminnan sekä mainostuksen merkeissä ja ammattiosaamista jaetaan puolin ja toisin, eri toten palautumisen sekä tehokkaan harjoittelun merkeissä. Jos Kiekko-Espoo on vielä tuntematon nimi, kannattaa lukaista tämä artikkeli läpi.

Kiekko-Espoo – Jääkiekon pyörteissä

Kuten nimestäkin sen voi jo varmasti päätellä, nyt ollaan jääkiekon äärellä. Eipä kotipaikankaan suhteen tarvitse varmaan sen isommin ihmetellä, joukkueen koti löytyy Espoosta. Nimi ei välttämättä kaikille kuitenkaan ole tuttu ja tämä voi johtua siitä, että joukkue ei löydy SM-liigasta, vaan Mestarien Liigasta kaudella 2020-2021. Mestarien Liiga on Suomen toiseksi korkein kiekkosarja, heti SM-liigan jälkeen.

Kiekko-Espoo on perustettu vuonna 1984, joten ikää on kertynyt jo jonkin verran. Nimi on vaihdellut vuosien varrella Bluesin sekä Jääkiekko Espoon välillä, mutta tätä nykyä seura kulkee nimellä Kiekko-Espoo. Joukkueen kotiareenana toimii Espoon Metro Areena, jonne mahtuu parhaimmillaan lähes 7000 jääkiekon ystävää seuraamaan pelejä.

Kiekko-Espoon historia

Kiekko-Espoo laitettiin pystyyn vuonna 1984 ja siitä lähtien se on tehnyt hyvää työtä toisen sarjatason peleissä. Aikuisten joukkueen lisäksi pelaajia löytyy myös U16, U18 sekä U20 tasoilta.

Joukkueen pelit ovat keskittyneet koko historian ajan pääasiassa Mestarien Liigaan. Vuonna 1991-1992 se kuitenkin onnistui nostamaan itsensä SM-Liigaan saakka voittamalla 12 ottelua putkeen. Loppukamppailut hoidettiin onnistuneesti ja lopulta palkintona oli paikka korkeimman liigatason peleissä.Kiekko-espoo

Pian tämän jälkeen edessä olikin hiljainen kausi, jolloin joukkueella ei ollut ollenkaan aikuisten edustusjoukkuetta Mestarien Liigassa. Joukkue kärsi talousvaikeuksista ja tämä näkyi juuri pelaajien puuttumisena. Vuonna 2017 joukkue kuitenkin sai uuden alun ja nimi vaihtui Kiekko-Espooksi aiemmasta Bluesista. Rahoitus saatiin kuntoon ja joukkueen taustalla toimiikin osakeyhtiö, josta löytyy lukuisia tunnettuja nimiä, kuten Mikko Koskinen, Veli-Matti Savinainen sekä Jere Sallinen.

Joukkueen kokoonpano

Joukkueeseen on saatu mukaan mukavasti väriä sekä lahjakkuutta ja tämän joukkue uskookin kantavan uudestaan aina SM-liigaan saakka. Kaudella 2020-2021 pelaajat näyttävät seuraavilta:

Maalivahdit:

 • Roope Taponen
 • Riku Lindroos

Puolustajat:

 • Aku Alho
 • Juhani Merikanto
 • Erno Hopponen
 • Mikko Kuukka
 • Erik Autio
 • Anton Kokkonen
 • Louka Hénault
 • Daniel Takkunen

Hyökkääjät:

 • Aleksi Järvinen
 • Konsta Kosunen
 • Niki Kaila
 • Tommi Takaveräjä
 • Kurtis McLean
 • Sami Anttila
 • Joonas Kalliola
 • Petteri Villanen
 • Mikko Virtanen
 • Julius Rantaeskola
 • Anton Ollikainen
 • Leevi Lemberg

Joukkuetta valmentavat Janne Tuunane, Toni Mäkiaho sekä Rolf von Hedenberg. Huollosta vastaa Aleksi Lindstedt ja joukkueenjohtajana toimii Matti Väyrynen.

Sporttroops toivottaa Kiekko-Espoolle sitkeyttä ja menestystä

Sporttroops on varsin ylpeä sekä iloinen yhteistyökumppaninsa työtavasta ja eri toten sitkeydestä. Joukkueen pitkä ikä ja sinnikkyys näkyvät ainakin siinä, että joukkue on jaksanut painaa eteenpäin siitäkin huolimatta, että pitkän iän puitteissa pelit eivät ole edenneet kovin usein SM-liigaan saakka. Moni toinen joukkue olisi voinut jo luovuttaa, mutta tällä ryhmällä sitkeyttä riittää. Kunhan korona saadaan aisoihin ja pelaajat pääsevät pelaamaan yleisön edessä, tulee peleihin vielä aivan uudenlainen potku.

Sporttroops tarjoaa sukelluksen jääkiekon maailmaan

Yrityksemme pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman monipuolisen sekä kattavan valikoiman erilaisia palveluita ja yhteistyö jääkiekon saralla laajentaa mahdollisuuksia entisestään. Sporttroopsin avulla pääsee syventymään jääkiekon maailmaan hyvin lähellä rajapintaa ja saa esimerkiksi erinomaisen tärkeää tietoa harjoittelun, palautumisen sekä loukkaantumisten vaikutuksesta. Joukkue puolestaan saa pääsyn Sporttroopsin kautta yhä laajempaan asiakaskuntaan sekä kykenee luomaan mahdollisia uusia yhteyksiä sijoittajiin, joilla voidaan varmistaa joukkueen toiminnan vakaa jatkuminen tulevina vuosina.

Sporttroopsin asiakkaat voivat hankkia itselleen jääkiekkopaketin, jossa tarjotaan personal trainer -palveluita, erilaisia palautumiseen liittyviä tekniikkakursseja sekä lippuja alennettuun hintaan Kiekko-Espoon peleihin. Palvelu on erinomainen valinta esimerkiksi nuorelle jääkiekkoilijan alulle, joka hakee itselleen seurapaikkaa, mutta kaipaa vielä pientä lisäboostia harjoitteluun.

Jääkiekko on suomalaisille sydämen asia

Iso osa suomalaisista pitää jääkiekosta, monet suorastaan rakastavat sitä. Viileät ja talviset olosuhteet ovat ihanteellisen harrastukselle ja sen pariin pääseekin helposti aivan jo pienenä oman paikkakunnan luistinratojen äärellä. Paikallisia seuroja löytyy ympäri Suomen ja ensimmäiset pelit pääsee kokemaan monesti omalla kotijäällä, höntsäporukan tai koulukavereiden kanssa.

Jos pienestä asti kokee jääkiekon olevan itselle tärkeä laji, voi myös hyvin nuorena sukeltaa jo seuraharjoittelun pariin. Jääkiekosta löytyy useita divisioonia Suomessa ja monet pienet, paikalliset seurat ottavat aktiivisesti mittaa toisistaan pelien parissa.

Iso osa lajia on myös yleisö sekä raikuva kannustus. Suomalaiset seuraavat ilolla ja jännityksellä vuosittain erityisesti eri jääkiekon maailmanmestaruuskisoja, joissa Suomi niittää menestystä vuodesta toiseen. Ehkäpä tulevaisuudessa kentillä näkyy joku itselle tuttu pelaaja, kenties oma lapsi, lapsenlapsi tai tuttava, joka nostaa jännityksen aivan uudelle tasolle! Jännitystä voi hakea tulevaisuudessa myös uudenlaisten lajien parista.