Toto tulokset – hevosurheilun riemua

Totosta ovat varmasti kuulleet monet ja toto tulokset ovatkin usein monien ravia seuraavien mielessä. Miten oma hevonen tai oma suosikki pärjää kisoissa?

Totoa voidaan pitää enemmän vanhemman tai keski-ikäisen väen lajina, mutta eihän se toki estä ketään nuorempaa siirtymästä tämän lajin pariin. Hevoset ovat varsinaisia terapiaeläimiä ja monille ratsastus on rakas harrastus. Jos hevosen selkään nouseminen jännittää, voi näiden upeiden eläimien tarjoamasta vauhdista päästä nauttimaan myös kärrystä käsin. Jos vauhdista nauttii erityisen paljon ja siinä kokee pärjäävänsä, voi lajin parissa jatkaa eteenpäin ravin parissa ja pian toto tulokset voivatkin sisältää oman nimen lähtö- ja voittolistalla. Pitkävetovihjeet ovat erittäin suosittuja hevosurheilussa.

Toto tulokset – Miten totoa pelataan?

Jos toto on aivan uusi laji, on tässä vaiheessa ehkä käynyt selväksi, että lajissa kilpaillaan hevosten kera. Hevosen perään laitetaan kevyt, yhden henkilön kantava kärry. Radalle lähtee yhtä aikaa useita ratsukkoja ja kisa voitetaan olemalla nopein.

Hevosilta löytyy useita eri askellajeja, käynti, ravi sekä laukka. Nimensä mukaisesti ravikisat käydään ravaten. Jos hevonen lähtee laukkaamaan, voidaan kilpailijan suoritus hylätä. Yleensä tämä tapahtuu erityisesti silloin, jos laukka ajoittuu maaliviivan läheisyyteen tai jatkuu radalla pitkään.

Toton pelaaminen on käytännössä veikkaajalle melko helppoa. Pelissä tulee pyrkiä ennakoimaan ratsukkojen sijoittuminen maaliviivan ylityksen aikaan. Eri pelimuotoja löytyy kuitenkin runsaasti. Niitä ovat esimerkiksi voittajaveto, kaksari, päivän duo, troikka, sija sekä eri totopelit. Voittajavedossa veikataan lähdön voittajaa kaksarissa puolestaan kahta nopeinta hevosta. Päivän duossa pelaajan tulee koittaa veikata kahden eri lähdön voittavia hevosia. Troikassa tulee arvata kolmen nopeimman hevosen sijoittumista kärkeen. Sija-pelissä pelaajan tulee koittaa arvata hevonen, joka sijoittuu kolmen parhaan joukkoon lähdössä.

Toto ja tunnetuimmat raviradat

Suomessa ravit ovat varsin suosittu laji niin kisaajien kuin katsojienkin puolesta. Raviratoja löytyy ympäri Suomen ja kaiken kaikkiaan niitä löytyy yli 40 kappaletta.

Ehkäpä tunnetuin ravitapahtuma on Kuninkuusravit. Ravikausi huipentuu vuosittain kyseiseen tapahtumaan ja se järjestetään joka kerta eri paikkakunnalla. Kyseiset ravit koostuvat useista osakilpailuista ja yleensä yhden lähdön aika ei ole niin merkitsevä. Tärkeämpää on saada hyvä kokonaisaika. Raveissa kruunataan ravikuningas sekä ravikuningatar.

Kansainvälistä kisailua

toto-tulokset

Helsingissä pidettävä Finlandia-ajo on niin ikään saavuttanut suuren suosion ja sinne saavutaan aina ulkomailta asti kisaamaan; kyseessä on kansainvälinen kutsukilpailu. Ravien voittopalkinto kipuaa yli 100 000 euroon ja näin ollen herättää varmasti kiinnostusta myös tältä kantilta. Kyseisiä raveja on järjestetty jo vuodesta 1980 lähtien.

Finlandia-ajoakin suurempi palkintopotti on tarjolla Kymi Grand Prix -raveissa. Kyseiset ravit järjestetään vuosittain Kouvolassa ja siellä voittopotti kasvaa jopa yli 200 000 euroon. Kyseinen palkintosumma on toistaiseksi suurin Suomessa. Kuten Helsingissä pidettävät ravit, myös Kouvolan ravit tuovat kisaajia aina ulkomailta asti.

Suomalaisten lisäksi myös ruotsalaiset ovat innostuneita ravimaailmasta ja monet ravien ystävät matkaavatkin Tukholmaan seuraamaan Elitloppetia. Tapahtumaa voisi verrata Suomen Kuninkuusraveihin ja näin ollen ne ovatkin Ruotsissa ykkösravitapahtuma vuosittain. Elitloppetiin kerääntyy katsojia joka vuosi jopa 50 000 seuraajan verran. Voittopalkinto kyseisissä raveissa kohoaa jopa 300 000 euroon saakka.

Toto harrastuksena – Pelaaminen ja oma ravihevonen

Totoa sekä vedonlyöntiä ylipäänsä voi pitää helppona harrastuksena, jossa rahaa tippuu tämän tästä omalle tilille onnekkaiden päätösten seurauksena. On totta, että vedonlyönnistä voi saada itselleen ammatin, mutta mikään helppo ammatti se ei ole. On tärkeää keskittyä johonkin itselle tuttuun lajiin tai jos kyseessä on uusi laji, ottaa siitä perinpohjaisesti selvää. Pelkkä ensitutustuminen ei kuitenkaan riitä, vaan lajia täytyy jatkuvasti seurata. Seuraamisen kohteita ovat muun muassa eri urheilijat (tällä kertaa hevoset), loukkaantumiset, kauden aikana tapahtunut kehitys sekä sääolosuhteiden ja kilpa-areenoiden vaikutus.

Ravimaailmaan mukaan toista reittiä

Toki toto tulokset voivat tulla tutuksi ihan vain viihdeveikkaamalla, mutta pitkässä juoksussa, jos lajista haluaa itselleen tuottoisan, tulee siihen panostaa kunnolla. Ravimaailmaan pääsee toki mukaan myös ohjastajana, hevosen omistajana tai sponsorina. Ohjastajan vastuulle jää omasta sekä hevosen kunnosta huolehtiminen, mutta hevosen ylläpidossa auttaa myös omistaja, jollei itse ohjastaja myös omista hevosta.

Hevosurheilu on hintava laji ja erilaiset maksut, ravinteet ja ammattilaisten apu esimerkiksi hevosen kehittymisen kannalta ovat isoja menoreikiä. Tällöin muodostuu hyvä tilaisuus sponsoreille, jotka voivat lähteä mukaan kustannuksiin sponsoroimalla. Hevosen voittaessa rahaa, saa sponsori yleensä oman osansa voitosta. Toinen esimerkki yhteistyöstä on mainostila kuskin tai hevosen varusteissa.

Miten voittaa totossa? 

Vedonlyönnin sekä rahapelien pelaajia mietityttää jatkuvasti se, miten peleistä voi voittaa mahdollisimman paljon rahaa. Toton pelaajia voi pyöriä mielessä se, miten lähdön voittava hevonen valitaan omalle lapulle. Yhtä ainoaa oikeaa vastausta tähän ei ole antaa. Kuten jo aikaisemminkin mainittua, vaatii vedonlyönti paljon työtä sekä jatkuvaa opiskelua ja seurantaa. Viime kauden paras hevonen ei välttämättä olekaan enää voittava hevonen. Kausien välissä on voinut tulla esimerkiksi loukkaantumisia tai kuvioihin on voinut ilmestyä aivan uusi nuori juoksija.

Opiskelemalla sekä tilastoja seuraamalla oppii paljon, mutta on hyvä muistaa, että loppupeleissä iso vaikutus on myös tuurilla. Sääolosuhteet, yllättävät loukkaantumiset sekä sairastumiset ovat jotain, mihin parhaimmatkaan vedonlyöjät eivät pysty kotoa käsin vaikuttamaan.

Toton lisäksi jännitystä elämään tuovat lotto ja jokeri tulokset.